Om Annika Billberg 

 
 

Hej, 

Vad roligt att just du har hittat till min hemsida.  Jag hoppas att du ska hitta inspiration, få svar på dina frågor eller bara stilla din nyfikenhet under tiden du är här. 

Jag har en dröm om att skriva böcker som barn älskar och som de vill läsa om och om igen.  Genom att ge ut böckerna om Tutte Brödsmula och Kalle Humla tar jag ett stort steg mot att förverkliga den drömmen. 

Jag bor i Enebyberg utanför Stockholm tillsammans med min man och våra två fantastiska barn. I vår familj gillar vi att sporta, vara utomhus, umgås med vänner och såklart - att läsa böcker.

Idén till berättelserna om Tutte Brödsmula och Kalle Humla kommer från min farfar, som visserligen aldrig läste böcker men var världsbäst på att berätta historier.

Farfar berättade om de här figurerna för mig och min syster. Att skriva ner och göra en historia av det blev mitt sätt att förverkliga en dröm och samtidigt låta farfars historier få ett eget liv.

Genom sin vänskap med den lilla flickan Tutte och den ovanligt stora humlan Kalle, får Lisa möjlighet att ge utlopp för sina fantasier utan att någon vuxen ifrågasätter vad som är sant. Hon lär sig att vänskap handlar om att vara där för dem man tycker om, men också att en riktig vän alltid ställer upp om man får problem.

Välkommen att ta del av äventyren med vännerna Lisa, Tutte Brödsmula och Kalle Humla!

Foto:  Lena Larsson