Böcker som lockar till fantasi och äventyr

Lisa är sju år och går i första klass. Loven spenderar hon ofta och gärna hemma hos farfar och farmor i Vikhammar. För det händer alltid så mycket spännande och roligt där. Och det är ju inte så konstigt när ens bästa vänner är en flicka som är kortare än en tändsticka och en ovanligt stor humla som röker pipa och kan prata.

Böckerna om Tutte Brödsmula och Kalle Humla handlar om att våga tro på det man ser och hör, och att det som först verkar vara fantasier kanske faktiskt är på riktigt. Och om man tillåter sig att tro så kan man få uppleva de allra mest spännande äventyren. Böckerna ges ut av Hoi Förlag och passar för barn i åldern 6-9 år som älskar fantasifulla äventyr.

Tutte och Kalle_En sagolik sommar_WEBB.jpg

En sagolik sommar

För sjuåriga Lisa är sommarbesöket hos farmor och farfar mycket efterlängtat. Farfar förstår allt, fast han är jättegammal. Han påstår aldrig att hon ljuger och han säger aldrig att hon lever i en fantasivärld, som så många andra vuxna tycker att hon gör. Farfar är Lisas absolut bästa kompis.

Lisas sommar blir ännu roligare när hon upptäcker att det bor en flicka i farfars och farmors hus. Flickan heter Tutte Brödsmula och är som barn är mest – bara mindre. Mycket, mycket mindre. Tutte Brödsmula har en kompis som heter Kalle Humla som röker pipa och har svart hatt. Det är bara Lisa och farfar som kan se Tutte Brödsmula och Kalle Humla. För de vet ju att de finns på riktigt.

omslag-zurrig_Webboptimerad.jpg

Ett zurrigt höstlov

Lisa har äntligen börjat i första klass och när det är dags för höstlov åker hon ensam till farmor och farfar. Hon hoppas få träffa sina nya små vänner Tutte Brödsmula och Kalle Humla från i somras. Tutte som är så liten att hon är mindre än en tändsticka och bor i farfars skrivbordslåda, och Kalle Humla som är en stor, rund humla som röker pipa och har hatt. Det blir ett kärt återseende och höstlovet visar sig bli ett enda stort äventyr från början till slut. Vänskapen sätts på prov när Tutte Brödsmula och Kalle Humla gärna hjälper till med allt möjligt som att göra Lisas skrivläxa och hjälpa farfar att blåsa löv.

Kallehumla_enpirrigvirrig2.jpg

en virrig pirrig vår - utkommer i mars 2019

Lisa och hennes storebror Lukas åker till farmor och farfar över påsken. Det blir ett hisnande äventyr när farbror Hennings stora hemlighet i godisaffären riskerar att avslöjas. Lisa och hennes små vänner Tutte Brödsmula och Kalle Humla gör så klart allt de kan för att stoppa det, vilket bland annat innebär att smyga på arga tanten Agda och hennes läskiga katt Mister French. Ibland måste man faktiskt göra svåra saker för att stå upp för sig själv och sina vänner.

Tutte Brödsmula & Kalle Humla – En virrig pirrig vår är en spännande och fantasifull sagobok om Lisa och hennes vänner för barn i åldern 6–9 år och en fristående fortsättning på En sagolik sommar och Ett zurrigt höstlov. Boken utkommer i mars 2019.